Ga naar hoofdinhoud

Thamar Zweistra 1 én 2: ‘Lekkere start van het outdoorseizoen’

Thamar Zweistra met Erina. Foto: Jessica Pijlman

In de sterkte groep Lichte Tour vandaag op de Subtopwedstrijd in De Mortel kwam Thamar Zweistra als grote winnares uit de bus. Met Erina (v. Jazz) won ze de Prix St. Georges met 72,94% en ook in de Intermédiaire I zette het duo de hoogste score van 72,72% neer. In het gecombineerde klassement Lichte Tour betekende dat de eerste en de tweede plek.

De fraaie scores betekenen voor Thamar Zweistra en Erina een mooie start van het outdoorseizoen. “Vorig jaar begonnen we buiten met een beetje stress maar nu was het mooi weer en Erina was goed bij de les”, aldus een tevreden Zweistra. “Erina stond er fijn aan en het was een lekkere start om het buitenseizoen mee te beginnen.”

Steeds normaler

Zweistra nam de Jazz-merrie de laatste tijd zowel nationaal als internationaal meerdere keren mee. Dit jaar onder andere naar de Subtopwedstrijd in Nieuw- en Sint Joosland, Jumping Amsterdam, CDI Neumünster en als trainingspaard naar Den Bosch. “Erina is een paard dat veel moet zien en daarom is ze de laatste tijd best veel mee geweest. Gelukkig merk ik nu dat alles voor haar steeds normaler begint te worden.”

Dik tevreden

Met twee keer een score van bijna 73 procent is Zweistra dan ook dik tevreden. “Eigenlijk voelde de Inter I stabieler dan de Prix alleen in de Inter hadden we een foutje doordat Erina in de wissel na de pirouette even schrok”, zegt Zweistra die blij is met de progressie van Erina. “Vooral de pirouettes zijn de laatste tijd heel veel verbeterd. En daarnaast wordt Erina steeds safer om in de ring te rijden.”

Planning

Erina werd vorig jaar verkocht aan de in Nederland gevestigde Hongaarse familie Yom Tov. Maar het lijkt er op dat Zweistra de talentvolle merrie voorlopig kan blijven uitbrengen. “Wellicht neemt Jazmin Yom Tov haar straks een keer over maar met deze scores kunnen we misschien het NK rijden en daarnaast staan De Kroo en Budapest op de planning. Budapest is met 1.300 kilometer wel een beetje ver weg maar dan kan Double Dutch ook mee in de Grand Prix. Dus dat is wel weer heel erg leuk.”

Jeugdamazone Jongen derde

Ook de overige prijswinnaars noteerden scores boven de 70 procent. Fabienne Jongen reed Botticelli (v. Obelisk) in de Prix St. Georges naar 71,25% Daarmee mocht de jeugdamazone de derde prijs ophalen.

Rentree NMK-merrie Cabola

Presidents Cabola (v. Vivaldi) verscheen een tijd niet meer op concours maar nu maakte de NMK-merrie haar rentree in de ring. Onder Philip van Ommen debuteerde de Vivaldi-dochter met 70% en de vierde plek in de Prix St. Georges.

Opnieuw Van Ommen

Ook in het ZZ-Zwaar deed Philip van Ommen goede zaken. In de eerste proef stuurde hij Presidents G-Star (v. Wonderboy) met 68,43% naar de unanieme zege. Lorraine van den Brink sloot als tweede aan. Haar proef met D’amour de Landetta (v. Sandro Hit) was goed voor 67,86%.

Donkers naar hoogste dagscore

De tweede proef ZZ-Zwaar werd gecombineerd met de young riders en daarin sloeg young rider Esmée Donkers haar slag. De regerend KNHS Indoorkampioene en tweevoudig Europees kampioene was met haar toppaard Chaina (v. Sir Donnerhall) goed voor 74,93% en noteerde daarmee ook de hoogste score van de dag. Young rider Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) volgden met 67,94% op de tweede plek. Rozemarijn Groenenboom zette in deze rubriek het beste resultaat van het ZZ-Zwaar neer. Haar score met Guinness R.D.P. (v. Voice) kwam uit op 66,36% en daarmee de derde plek in het gecombineerde klassement.

Uitslag

Lees ook:
Remy Bastings wint met nieuw GP-record: ‘Nu op naar de 71’

Lynne Maas: ‘Electra is een soort Lamborghini, als je het gas intrapt gáát ze’

Bron: Hores.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook