Ga naar hoofdinhoud

Theo Hanzon maakt droomrentree: ‘Bij A zet Helena de extra versnelling aan’

Update
Theo Hanzon met Helena vh Goorhof. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na een wedstrijdpauze van anderhalf jaar verschenen Theo Hanzon en Helena vh Goorhof (v. Gribaldi) vandaag op de Subtopwedstrijd in Utrecht weer in de ring. Het werd een droomrentree: het duo zette de fraaie score neer van 71,522% en won daarmee met grote voorsprong de Grand Prix.

Theo Hanzon reed met Helena al eerder zeventig procent plus-scores bijeen, maar hield de talentvolle merrie na het Nederlands kampioenschap outdoor van 2017 thuis. “We hadden met fouten een paar keer boven de zeventig maar daarna werd het zonder fouten het 68 en 69 en haalden we die zeventig niet meer. Voor m’n gevoel reden we steeds betere proeven maar de scores gingen niet omhoog.”

Ring weer in

Daarop besloot Hanzon om thuis door te trainen. “Helena ging thuis heel fijn maar om te weten of het echt beter was moet je weer de ring in gaan. Daarop besloot ik dat het nu maar eens moest gaan gebeuren”, legt Hanzon uit over zijn rentree. “Ik heb het pas deze week besloten vooraf ook geen oefenwedstrijd gereden. Ze is best een binnenvetter maar ook daarin is ze gegroeid. Toen we bij A naar binnen reden zette Helena haar extra versnelling aan en was ze was er gewoon!”

Sterker en meer bevestigd

De inmiddels elfjarige merrie maakte onder Hanzon als negenjarige haar debuut in de Intermédiaire II en debuteerde op tienjarige leeftijd in de Grand Prix. “Ik merk dat Helena nu veel sterker en meer bevestigd is. Ze heeft al heel veel goede dingen gedaan maar moest nog wat meer kilometers maken en rijpen in het Grand Prix-werk”, vervolgt de ruiter. “De piaffe heeft nu meer ritme en is veel beter op de plek en de pirouettes zijn meer gedragen en gezet.”

Hakkel en dribbel

In de fraaie proef slopen twee foutjes, die de score nog wat drukte. “Bij de tweede drafverruiming vertrok Helena wat te enthousiast en kregen we een hakkeltje. En in de uitgestrekte stap hadden we een dribbel. Ik voelde het aankomen maar kon het niet voorkomen. Maar toen ik de ring uit kwam was ik gelijk heel tevreden. Ik heb onderweg écht zitten genieten.”

Bijzondere band

Hanzon kreeg de Gribaldi-dochter als vijfjarige onder het zadel en het duo boekte heel wat successen, waaronder twee keer Nederlands kampioen. “We hebben samen een bijzondere band opgebouwd en ik heb een super goede klik met haar. Helena is ook echt helemaal mijn type paard.” Op dit moment heeft Hanzon nog geen verdere planning. “Eerst maar eens kijken hoe het vandaag zou gaan, maar ik ben super blij hoe het heeft uitgepakt en dat mijn goede gevoel is bevestigd. En ook dat de eigenaar van Helena het geduld en het vertrouwen heeft gehouden, ook hij is super trots.”

Huijbregts volgt

Jill Huijbregts volgde op de tweede plaats. De 25-jarige amazone maakte met haar EventZ Enzos-Armani (v. Tuschinski) vorige maand een geslaagde – en winnende – overstap naar de senioren Grand Prix en reed nu 67,772% bijeen. Dorien Hoppener en Boa Vista Do Bria (v. OO Seven) werden derde met 63,207%.

ZZ-Zwaar voor Roodhart

In de klasse ZZ-Zwaar vonden de juryleden slechts twee proeven een winstpunt waard. Eerste starter Annika Roodhart zette met de zesjarige Hera (v. Easy Game) 62,500% neer en over die score ging niemand meer overheen. Kim van der Horst stuurde de elfjarige BWP-ruin Hidalgo de Winghe (v. Stedinger) met 61,000% naar de tweede plek.

Uitslag

Lees ook:
Lynne Maas scoort felbegeerd ticket: ‘Gelukkig is drie maal scheepsrecht’

Bron: Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.