Ga naar hoofdinhoud

Trakehner-kampioen Sir Sansibar wint debuut op Lichte Tour-niveau

Sir Sansibar. Foto: Sportfotos Lafrentz

Op CDN Ankum reed Alexa Westendarp de achtjarige Sir Sansibar (Millennium x Cadeau) met 71,508% naar de zege in zijn eerste proef op Lichte Tour-niveau. Voor de Trakehner-hengst, die in 2014 het kampioenslint kreeg omgehangen in Neumünster, was het tevens zijn debuut met Westendarp in het zadel.

De hengst uit de fokkerij van Nobert Timm werd op de Trakehner Hengstmarkt in Neumünster voor 300.000 euro verkocht aan Eva-Maria Aufrecht. Nadat haar dekstation in Oostenrijk opgeheven werd, vertrok Sir Sansibar naar Hof Kasselmann, vandaag de dag ook eigenaar van de hengst.

Ruiterwissels

Onder het zadel van Nicole Wego nam Sir Sansibar op vijfjarige leeftijd veertiende in de finale van het Bundeschampionat. Daarna nam de Belgische ruiter Dries van Dyck de teugels over en bracht hem enkele malen in nationale rubrieken uit.

Bron: St. Georg

Eén reactie op “Trakehner-kampioen Sir Sansibar wint debuut op Lichte Tour-niveau

  • Heleen Cramer

    Het is zo verheugend om schoonheid, deze Sir Sansibar is echt hèt prototype van Trakehner schoonheid, gepaard te zien gaan met prestatievermogen. Het is een enorme prestatie van de buitengewone kleine, gesloten ras fokkerij (amper 300 veulens per jaar zo ongeveer en dat is alles) om toch goed presterende paarden voort te brengen. Trouwens, deze hengst is dus een halfbroer van Dalera via vader Millennium…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook