Ga naar hoofdinhoud

Uitsluiting voor Madeleine Witte-Vrees tijdens Grand Prix op Jumping Amsterdam

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl Madeleine Witte-Vrees met Cennin

De Grand Prix wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam is voor Madeleine Witte-Vrees zojuist in een teleurstelling geëindigd. Na afloop van haar proef werd bij Cennin (v. Vivaldi) bloed in de kootholte van Cennin geconstateerd wat voor Madeleine helaas uitsluiting betekende. 

De proef begon goed en glad.  In het laatste zigzag appuyement had de combinatie helaas een klein hakkeltje en ook op de pirouettes verloor ze wat punten vanwege de gedragenheid. Maar na de proef kwam het Deense hoofd van de jury, Susanne Baarup, de baan in voor inspectie van het voorbeen van Cennin. Na overleg met de steward werd bekend gemaakt dat de combinatie werd uitgesloten vanwege bloed in de kootholte van Cennin.

Bron: Horses.nl

3 reacties op “Uitsluiting voor Madeleine Witte-Vrees tijdens Grand Prix op Jumping Amsterdam

 • Annet Geerdink

  Bloed in de kootholte.. ok.. verstapt.. een schaafwondje? En dan uitgesloten? Kom op zeg… draven we nu niet een beetje door.. ?? Ik ga ervan uit dat t paard niet kreupel of onregelmatig was? Pfffff

 • Jenny Veenstra

  Regels zijn regels:

  “If the Judge at C suspects fresh blood anywhere on the horse during the test, he will stop the horse to check for blood,” reads the new Article 430.7.6 of the rules. “If the horse shows fresh blood, it will be eliminated. The elimination is final.”

 • A. van Duinen

  Bloed is bloed en daar moet gewoon geen uitzondering voor gemaakt worden welke ruiter het dan ook mag zijn en waar het op het paard zit. Een lijn trekken is dus voor iedereen goed voor zowel de deelnemers als ook de paarden. Kortom goede keuze geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook