Ga naar hoofdinhoud

Valentijn van Weering even stapje terug met Vingino

Valentijn van Weering met VarioHippique's Vingino

Op de subtopwedstrijd in Velsen-Zuid was gastheer Valentijn van Weering zelf ook te zien. Met VarioHippique's Vingino (v. Polansky) startte hij dit keer niet in de Grand Prix, maar kwam hij HC in de Prix St. Georges aan de start. Dit sloot hij af met een score van net geen 67%.

Exact vier jaar geleden werd Valentijn van Weering eigenaar van Vingino, die toen al hele goede dingen deed met Tommie Visser in de (inter)nationale Grand Prix. Visser kreeg de kans om Vingino door te starten, voordat Van Weering hem uiteindelijk zelf onder het zadel kreeg. Al snel werd de lat hoog gelegd en waren voor Van Weering de pijlen op de Grand Prix gericht. Zaterdag deed de ruiter een stapje terug en startte Vingino, wat geen paard is wat je zomaar na rijdt ook al heeft hij jaren ervaring op he hoogste niveau, in de Prix St. Georges.

Voorzichtig

“In het eerste half jaar reed ik vooral achter Tommie aan. Ik was heel voorzichtig en probeerde niet teveel te doen. Voor mijn gevoel had ik hem perfect voor elkaar en was ik op de goede weg. Nu blijkt wel dat we toch een paar stappen overgeslagen hebben”, vertelt Van Weering.
“Tommie zei dat als hij hem Grand Prix reed hij halverwege kapot was van het er aan rijden. Dat had ik niet. Ik bleef op safe rijden, maar Vingino werd steeds langer en liep steeds meer uit elkaar. In het commentaar van de jury kon ik me ook niet vinden. Het blijkt nu dat ik er toch meer aan moet blijven rijden in de ring.”

Reset

Over de stap ‘terug’ naar de Prix St. Georges vertelt hij: “De laatste lijn in de Grand Prix is echt heel moeilijk met Vingino. Op X heeft hij zo ontzettend veel spanning en raakt hij echt in paniek, terwijl ik op D en I er echt aan moet blijven rijden. Thuis kan ik dat ook niet oefenen, want dan raakt hij ook in paniek. Nu dit weekend Lichte Tour rijden is dus even een mooie reset voor hem, maar ook voor mij. Het pakte heel goed uit. Tommie zei dat Vingino kan halthouden voor een acht. Goed op geoefend en vandaag vier keer een acht voor het halthouden. Hij is het machtigste paard dat ik ooit heb gehad. Ik ben er continue mee bezig, samen met Tommie, om steeds weer te proberen hoe ik hem het beste kan rijden, maar het blijft moeilijk.”

Monica Gaastra won de Prix St. Georges met Ariene (v. Rousseau) met 61,99%. Steve van der Woude werd met Garencio (v. Apache) tweede met 61,62%.
In de Zware Tour was de overwinning voor Kaylee Gouda en Don Juan (v. Vivaldi) met 65,37%. Danielle van Mierlo en haar Jazz-nakomeling Dayano werden tweede met 64,51%.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook