Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout in De Telegraaf: ‘Het wordt een hele uitdaging’

Alex van Silfhout (l), de opvolger van Rien van der Schaft (r) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Telegraaf interviewde Alex van Silfhout naar aanleiding van zijn aanstelling als bondscoach van de dressuurruiters. In de krant vertelt Van Silfhout over de uitdaging die hem te wachten staat, de Nederlandse dressuurruiters terugbrengen naar de top. Een hele uitdaging, zoals hij het zelf noemt. De 64-jarige Van Silfhout ziet de toekomst rooskleurig in, maar dan moet er wel wat gebeuren. "Ik wil samen met de topruiters en trainers zorgen voor aanwas vanuit de breedte. We moeten onze krachten bundelen. Dat betekent dat iedereen meer van zijn eigen eiland af moet komen en dat is niet altijd makkelijk in een individuele sport."

Ook vertelt Van Silfhout over het imagoprobleem van de Nederlandse dressuur. Dat neemt hij serieus. “Dat is een zeer serieuze kwestie, want het is een aanval op het bestaansrecht van onze sport. Daar zijn we, daarmee bedoel ik alle betrokken partijen in de topsport, ons dan ook bewust van. Zoals ik het zie, is het zaak dat de ruiters meer en beter moeten uitleggen waarom zij op een bepaalde manier trainen met de paarden.”

Lees het hele artikel via Blendle.com

Bron: De Telegraaf

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook