Ga naar hoofdinhoud

Wijnanda van Brenk de smaak weer te pakken bij de subtop

Wijnanda van Brenk, hier met Urbanes. Foto: Paardenkrant-Horses.nl / Melanie Brevink -Van Dijk

Wijnanda van Brenk startte eerder met meerdere paarden Grand Prix. Na een tijd niet bij de subtop te hebben gereden maakte ze vorig jaar juli haar rentree in het ZZ-Zwaar met Ferrari (v. Apache). Zondag debuteerde ze met hem winnend in de Prix St. Georges van Velsen-Zuid bij Vario Hippique met 64,41%. Met haar andere Apache-nakomeling Featherhands debuteerde ze ook winnend in het ZZ-Zwaar in twee proeven met scores van 64,86% en 64,21%.

“Ik vind het heel leuk om weer bij de subtop te rijden. Ik heb eerder Grand Prix gereden en dan wil je dat toch weer. Dat blijft voor mij wel het doel en ik denk dat deze twee paarden dat niveau aan kunnen”, steekt ze enthousiast van wal.

Apache

Beide paarden werden als veulen aangekocht op een veulenveiling en toevalligerwijs zijn het beide nazaten van Apache.  “Ze zijn wel echt verschillend. Ferrari is een vos en groot. Hij is zo braaf. Daar zou ik een klein kind nog mee weg durven sturen. Die andere is bruin en maar 1.65 en is heel heet en kan ook spooky zijn. Ze lijken dus echt niet op elkaar.”

Lange termijn

Over haar proeven vertelt ze verder. “Ik had Featherhands zaterdag nog ZZ-Licht gestart, maar toen vond hij het heel eng allemaal. Vandaag mocht hij eerst even in de baan en nu deed hij goed zijn best. Het is echt een goed en atletisch paard, maar hij mist gewoon nog de kilometers. Ferrari was vandaag was strak in de proef, maar voor de eerste keer ben ik zeker tevreden en voor beide paarden zit er nog enorm veel rek in. Het is ook heel leuk dat ik ze zelf opgeleid heb. De wedstrijden voor jonge dressuurpaarden hebben we niet gereden. Daarvoor hadden we ze te laat zadelmak gemaakt. Voor ons geen gemis. Wij denken meer voor de lange termijn en hebben ze lekker door getraind.”

Schuyt

In de eerste proef was de tweede plaats voor Bente Schuyt. Met Venice (v. Vitalis) noteerde ze 64%. Priscilla Korpos en Gelano (v. Undigo) werden derde met 63,64%.
Nicole Beer bezette plaats vier met de OO Seven-nakomeling Zoo Seven met exact 60%.
In de tweede proef werd Tosca Rupert tweede met Graffitii (v.Voice) met 60,5%. Manon van Hylckama-Vlieg maakte met haar PRE het podium compleet met 60,29%.
Larissa van Craaikamp noteerde in de Prix St. Georges de tweede score met Elvira Aose (v. Sir Oldenburg) met 63,68%.
de Inter I kwam op naam van Shelby Spierenburg, Champ (v. Oscar) 63,68%.

Hoogste score

De hoogste dagscore was voor Emma Laarkamp. Met Vario Hippique’s Wise Guy (v. Jazz) noteerde ze 65,9% in de Zware Tour. Jerney Schelling werd hier tweede. Met haar Florencio-nakomeling Creator reed ze 63,97% bij elkaar.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook