Ga naar hoofdinhoud

Larissa Pauluis wint Belgisch Kampioenschap senioren met Flambeau

Suraya Hendrikx met Black Beauty (v. Gribaldi) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vandaag werden de laatste rubrieken van het Belgisch kampioenschap dressuur verreden. Larissa Pauluis won bij de senioren de finale Grand Prix met de 11-jarige KWPN-hengst Flambeau (v. Ampere). Het paar scoorde 77.625% met 8'en voor de piaffe, passage en vliegende wissels. Domien Michiels pakte de tweede plaats met de zwarte BWP'er Intermezzo van het Meerdaalhof (v. Gribaldi). Het duo kreeg een score van 75.420%. Met 74.235% eindigde Thibault Vandenberge met de Sir Donnerhall I-nakomeling Santiago Song op de derde plaats.

Laura Luyten pakte met 74.830% de overwinning in de finale van de intermédiaire I. Luyten presteerde met de 10-jarige BWP’er J2L Lamborghini (v. Bon Bravour). De combinatie ontving 8’en voor hun uitgestrekte draf en choreografie. Suraya Hendrikx, winnares in de U25, behaalde de tweede plaats met Dear Friend 2 (v. Danone I). Het duo scoorde een halve procent minder dan Luyten met de Bon Bravour-nakomeling. De derde plaats ging naar Eline Borrey de Coninck met de 9-jarige KWPN-hengst Haressel (v. Uphill). De jury’s beloonden de proef met 73.245%.

Suraya Hendrikx wint U25 met Gribaldi-nakomeling

Ondanks de fouten bij de vliegende wissels wist Suraya Hendrikx de finale van de U25 Grand Prix op haar naam te schrijven. De Belgische amazone verscheen in de ring met de zwartbruine KWPN’er Black Beauty (v. Gribaldi). Het duo kreeg een score van 73.405%. Met slechts 0,115% minder bemachtigde Lore Vandeborne met de zwarte ruin Ikke-Pia v/d Bergerhoeve (v. San Amour I) de tweede plaats. Lauranne Lammens maakte de top 3 compleet met de 14-jarige BWP’er Hilcara van het Vijverbos (v. Don Renoir). De combinatie scoorde 68.865%.

Bekijk hier de uitslag

Zie ook:

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook