Ga naar hoofdinhoud

Winnend Inter II-debuut Anne Meulendijks met Edison: ‘Dit had ik van te voren niet gedacht’

Anne Meulendijks met Edison (v. Johnson)

Anne Meulendijks maakte zaterdag op de Subtopwedstrijd in Uden een prima Inter II-debuut met Edison (v. Johnson). Met haar score van 71,84% haalde Meulendijks niet alleen heel ruimschoots haar startbewijs voor de Grand Prix, maar won ze ook royaal de gecombineerde Zware Tour-rubriek.

“Dit had ik van te voren ook niet verwacht hoor”, vertelt Anne Meulendijks na afloop van de wedstrijd. “We zijn nog maar twee maanden een combinatie en we kennen elkaar nog niet zo goed. Avanti rijd ik al zo lang, daar kan ik mee lezen en schrijven, dat is wel anders.”

‘Ik vind het leuk om pirouettes te rijden’

“Maar goed, het ging dus eigenlijk heel fijn en we hebben een heleboel 8′-en gekregen”, vervolgt de amazone uit Heeze. “De piaffe en passage ging goed, de appuyementen in galop en draf ook en waar ik heel blij mee ben is dat de pirouettes zo goed gingen. Dat was eerst nog een beetje moeilijk, maar ik vind het zelf heel leuk om pirouettes te rijden en nu hadden we toch 8′-en ervoor.”

Klein foutje

In de eners sloop een foutje vandaag en dat kwam omdat Edison ineens moest proesten. “We hebben er negen gemaakt en die gingen echt goed, maar toen hij ineens moest proesten ging het niet meer en toen hield hij ermee op. Dat is iets wat hij nog moet leren, dat het wel doorgaat dan als je in een proef zit.”

Kilometers maken

Het plan is om Edison de volgende keer in de Grand Prix te starten. “Ik rijd van de week thuis de proef met hem door en dan bekijken we even waar we staan”, vervolgt de 25-jarige amazone. “We moeten in ieder geval wedstrijdkilometers gaan maken, zodat Edison naast Avanti mijn tweede Grand Prix-paard wordt. ”

Tweede plaats

Het rode lint in deze gecombineerde ZT-rubriek was voor Theo Hanzon met Helena v/h Goorhof  (v. Gribaldi). Het duo, dat vorige maand brons won op de KNHS-Indoorkampioenschappen in de Zware Tour, kreeg 69,67% voor hun Grand Prix-proef. “Vandaag de eerste buitenwedstrijd gereden met Helena vh Goorhof in Uden en met een hagelbui op ons hoofd meteen de vuurdoop gehad! Toch heel tevreden en ons doel om meer afdruk en expressie te rijden was dan ook zeker gelukt!”, liet Hanzon na afloop op facebook weten.

 

Lees ook:

PSG-zege met ruim 70% voor Madeleine Witte-Vrees met nieuw talent

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook