Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen als jurylid naar EK Friezen

Adelinde Cornelissen met Henkie. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In Haskerhorne vindt van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober het Europees kampioenschap Friese paarden plaats. In vijf dagen tijd verschijnen zo’n 150 combinaties uit verschillende landen van Europa aan de start. Ook het jurycorps is internationaal en een van de juryleden is Adelinde Cornelissen. Zij maakt vrijdag bij de jonge paarden-rubrieken deel uit van het jurypanel.

“Ik ben ontzettend nieuwsgierig”, vertelt Adelinde Cornelissen die zelf ook Friese paarden opleidde voor de sport, maar nog nooit eerder Friese paarden beoordeelde. “Ik weet dat er op dit moment een aantal talentvolle Friese paarden rondlopen die de potentie lijken te hebben voor het allerhoogste niveau.”

Eisen niet bijstellen

Cornelissen gaat blanco naar Haskerhorne. “Een goed dressuurpaard heeft voor mij drie goede gangen en kan ook goed in balans blijven bij het schakelen. Die eisen ga ik niet lager of anders stellen omdat het toevallig Friese paarden zijn.”

Programma

Het programma van het Europees kampioenschap is uitgebreid met op woensdag de 4-jarige paarden en op donderdag de 5-jarige paarden. Vrijdag is het de beurt aan de 6- en 7-jarige paarden en zaterdag staan de kleine finales en de Subtop op het programma. Zondag komen de beste combinaties van de dagen ervoor terug voor de grote finale.

Startlijst

Bron: Horses.nl/Phryso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.