Ga naar hoofdinhoud

Agnete Kirk Thinggaard versterkt ‘eigen’ Blue Hors-team

Agnete Kirk Thinggaard en Jojo Az. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het team van Blue Hors is uitgebreid met Agnete Kirk Thinggaard. De Deense amazone is geen onbekende voor Blue Horse - haar vader Kjeld Kirk Kristiansen richtte Blue Hors destijds op. De amazone heeft onder meer Vivaldi-zoon Blue Hors Veneziano onder het zadel, die voorheen werd uitgebracht door collegaruiter Daniel Bachmann Andresen. Ze wordt getraind door Lars Pedersen.

“Ik ben er heel trots op deel uit te maken van het Blue Hors-team en had van te voren niet gedacht dat het zoveel voor me zou betekenen. Mijn vader heeft Blue Hors opgericht en het bedrijf heeft sindsdien altijd deel uitgemaakt van ons gezin. De eerste keer dat ik met het logo op mijn sjabrak reed, voelde ik spontaan een heel trots gevoel opkomen”, laat Kirk Thinggaard weten.

Goede chemie

De amazone werd in haar jeugdjaren al getraind door Lars Pedersen. “De trainingen met Lars is als thuis komen. De chemie was vanaf het begin goed en ik heb er alle vertrouwen in dat hij de beste coach voor me is. Ieder paard heeft een andere aanpak nodig en Lars staat er altijd voor open om nieuwe dingen te proberen als iets niet werkt. Op concours gaat Lars met me mee, zodat we alles kunnen uitproberen.”

Veel overeenkomsten

Naast Blue Hors Veneziano rijdt Kirk Thinggaard ook Blue Hors Zatchmo. “Zatchmo en Veneziano zijn heel verschillend, maar hebben tegelijkertijd ook veel overeenkomsten. Zatchmo is bijna klaar voor de Grand Prix. Ik hoop hem in de herfst op dat niveau te starten.” De Deense blijft ook haar eigen Grand Prix-paarden Jojo AZ en Atterupgaards Orthilia uitbrengen.

Bron: Blue Hors

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook