Ga naar hoofdinhoud

Andreas Helgstrand verkoopt miljoenen-hengst Vivino

Vivino (Vivaldi x Dancier) - Foto: Helgstrand Dressage

Andreas Helgstrand heeft afscheid genomen van Vivino (Vivaldi x Dancier). Op de hengstenkeuring van Hannover in 2018 werd de Vivaldi-zoon geprimeerd en kwam vervolgens voor de topprijs van 2,01 miljoen euro in handen van Andreas Helgstrand en Paul Schockemöhle. De vijfjarige hengst gaat zijn carrière voortzetten onder de Spaanse Grand Prix-ruiter Alejandro Asencio Mendez.

“Ik heb bij Helgstrand meerdere paarden uitgeprobeerd maar Vivino gaf me gelijk het goede gevoel. Het is voor iedereen duidelijk dat hij over drie geweldige gangen beschikt. Maar vanaf de grond kun je waarschijnlijk niet zien dat hij super attent is op zijn ruiter. Dat is een kwaliteit die ik enorm waardeer”, aldus Alejandro Asencio Mendez over zijn nieuwe troef.

WK Verden

Asencio Mendez hoopt zich met Vivino te kwalificeren voor het WK Jonge Dressuurpaarden dit jaar in Verden. De Spaanse ruiter bracht de afgelopen jaren meerdere paarden uit in de internationale Grand Prix. Voor dat niveau is de Hannoveraanse merrie Focus (Fiorano x Weltissimo) zijn huidige toppaard.

Bron: Helgstrand/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!