Ga naar hoofdinhoud

Gestüt WM verkoopt ook Bundeskampioen Segantini

Segantini (v. Secret) met Jessica Lynn Thomas. Foto: Equitaris

Gestüt WM van Eckhard Wahlers maakte eerder dit jaar bekend de hengsten niet ter dekking te stellen en nu zijn al twee hengsten van Wahlers verkocht. Na Bon Courage heeft nu ook Segantini (Secret x Fidermark NRW), uit de eerste jaargang van de populaire hengst Secret, een nieuwe eigenaar. De hengst gaat naar Gestüt MK Ammerland. De vijfjarige Hannoveraanse premiehengst kreeg vorig jaar in Warendorf de topscore van 9,2 met de ultieme tien voor rijdbaarheid.

Naast zijn succes op de keuring van Hannover en de aanlegtest in Adelheidsdorf reed Jessica Lynn Thomas Segantini vorig jaar op de Bundeschampionate naar de overwinning bij de vierjarigen. Die overwinning kreeg de hengst in handen nadat de aanvankelijke kampioen San to Alati, eveneens een zoon van Secret, gediskwalificeerd werd na een positieve dopingtest. In Warendorf scoorde de toen vierjarige Segantini een 9,2 met de ultieme tien voor rijdbaarheid. Verder werd de hengst tweede op het Hannoveraanse kampioenschap en onderscheiden met de Weltmeyer-Preis.

Veilingtoppers

“Segantini valt niet alleen op met zijn afstamming en eigen prestaties. Hij heeft vanaf zijn eerste jaargang tal van veilingtoppers voortgebracht. Ik ben dan ook heel blij om hem van zijn fokker Dr. Christine Feichtinger over te kunnen nemen”, legt Maik Kanitzky uit, die zelf eerder al naam maakte in de fokkerij als fokker van onder andere de hengsten Sir Donnerhall I en II.

Jessica Lynn Thomas

Segantini blijft onder het zadel van Jessica Lynn Thomas, die eerder ook zijn vader Secret onder het zadel had.

Bron: Persbericht / Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.