Ga naar hoofdinhoud

Carina Cassøe Krüth: ‘De bondscoach is verleden tijd’

Carina Cassøe Krüth met Heiline’s Danciera. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Carina Cassøe Krüth, de huidige nummer acht van de wereldranglijst dressuur, vertelt in een interview met Zibrasport Equest over het vertrek van bondscoach Nathalie zu Sayn-Wittgenstein. De Dansk Ride Forbund (DRF) heeft besloten afscheid te nemen van de rol bondscoach en in plaats daarvan komt er een deskundig team dat de ruiters gaat adviseren. "Het hebben van een bondscoach heeft in het verleden goed gewerkt, maar de tijden zijn veranderd. De DRF heeft geaccepteerd dat wij onze eigen trainers hebben en vertrouwt erop dat wij weten hoe we ons het beste op wedstrijden kunnen voorbereiden."

De Deense amazone, die inmiddels vier jaar lang bij Andreas Helgstrand traint, maakte met Heiline’s Danciera (Fürstenball x De Niro) deel uit van het Deense team dat vierde werd op de Olympische Spelen in Tokio en daarnaast werd ze individueel zevende. “Ik heb in de afgelopen jaren niet bij de bondscoach getraind, ik heb namelijk mijn eigen set-up”, vertelt Cassøe Krüth.

‘De DRF heeft geluisterd’

“Het is belangrijk dat we op concours hetzelfde management hebben als thuis. En dat ik mijn eigen trainer bij me heb, die ik zelf moet betalen. Dat is misschien wel duur, maar daar kies ik voor, want dat is wat voor mij het beste werkt”, licht ze verder toe. “De DRF heeft goed naar haar ruiters en amazones geluisterd. Ze bevelen ons niet om bij een bondscoach te trainen, maar ondersteunen ons juist om iets anders te doen.”

Bron: Zibrasport Equest

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Carina Cassøe Krüth: ‘De bondscoach is verleden tijd’

  • jan jonas

    Carina kan wel zeggen dat een bondscoach verleden tijd is, maar het contact tussen amazone/ ruiter en bond loopt toch via de coach. De bond wil toch wel weten hoe de vlag er bij staat en wat de kansen zijn. Ik begrijp haar standpunt, maar zo eenvoudig is het niet. Communicatie tussen deelnemer en coach gaat vaak stroef, in mijn ervaring maakt ik vaak mee dat juist de coach een deelnemer vertrouwen kan geven juist waar grote twijfel bestaat. Bekend is dat bij sport van alle niveaus vaak twijfel bij deelnemers bestaat en een goede coach kan dan vaak een oplossingen geven.

  • Rene

    Dit verhaal stelt het afscheid nemen van Rob Ehrens misschien wel in een ander daglicht, de ruiters zullen toch het meeste vertrouwen hebben in de trainer waarmee ze het hele jaar door werken, je hebt gewoon iemand nodig die het team samenstelt en managed en de ruiters nemen hun eigen trainer mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook