Ga naar hoofdinhoud

Carl Hester’s Nip Tuck verder onder Rob Barker

Carl Hester met Nip Tuck in OmahaFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nip Tuck (Don Ruto x Animo) gaat een nieuwe carrière tegemoet onder het zadel van Rob Barker. Afgelopen weekend verscheen hij nog onder Carl Hester aan start op het Brits kampioenschap en kreeg daar het kampioenslint omgehangen, maar nu mag hij dienst gaan doen als leerpaard. "Als ik toen ik jong was ook niet was geholpen, had ik nooit gestaan waar ik nu sta, dus zoiets is heel belangrijk. Barney heeft nog steeds een boel om te geven en ik denk niet dat hij ooit met pensioen gaat!"

De vijftienjarige KWPN-ruin staat inmiddels al enige tijd bij Rob Barker op stal. Onder toeziend oog van Hester werkt hij richting zijn Grand Prix-debuut. “Ik blijf hem twee keer per week trainen om hem scherp te houden en Rob kan ondertussen van hem leren. Dat helpt zijn rijden en het trainen van zijn eigen paarden een stap vooruit”, vertelt Hester.

‘Hij verdiende het’

Op het Brits kampioenschap liep Nip Tuck op zijn Rio-kür naar 78,47%. “Het is heel fijn om mijn tiende nationale titel met hem te winnen. Hij verdient het voor alles wat hij voor de Britse dressuursport heeft gedaan. Hij heeft Groot-Brittannië vertegenwoordigd op Europese kampioenschappen, de Wereldruiterspelen en de Olympische Spelen en heeft altijd stabiel gepresteerd.”

Bron: British Dressage

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook