Ga naar hoofdinhoud

Daniëlle Heijkoop koopt Damon Hill-merrie: ‘Eigenlijk beetje toeval’

Exclusief

Grand Prix-amazone Daniëlle Heijkoop heeft een nieuwe troef voor de toekomst aangeschaft. Het gaat om de vijfjarige J’adore (Damon Hill x Jazz). Heijkoop vond de KWPN-merrie, die nog in eigendom was van de fokker, in de stallen van Arjen van Diepen en Kirsten van Wezel.

Daniëlle Heijkoop is doorgaans niet zo dol op merries. Tot nu toe was Daula II (Gribaldi x Michelangelo) daarop een uitzondering. Met deze merrie, die de amazone samen heeft met Joop van Uytert, boekte ze heel wat successen in het ZZ-Zwaar en in de Lichte Tour. In de training thuis werken ze richting de overstap naar de Zware Tour. De komst van J’adore betekent dat Heijkoop nu een tweede vosmerrie in haar stallen heeft.

Beetje toeval

De dochter van Grand Prix-hengst Damon Hill liet zich goed zien op de keuring, liep een goede IBOP en is onderscheiden met het elitepredicaat. “Het was eigenlijk een beetje toeval”, vertelt Heijkoop over de aankoop van J’adore. “Ik zag haar op internet en ben toen gelijk gaan kijken en heb haar uitgeprobeerd. Dat ging heel fijn.”

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook