Ga naar hoofdinhoud

De mbo-opleiding Paardensport van Zone.college gaat samenwerking aan met Rien van der Schaft

Foto: Zone.college

De opleiding Paardensport van Zone.college gaat samenwerken met Rien van der Schaft, voormalig bondscoach van de Nederlandse dressuurruiters en huidig coach van het Finse dressuurteam. Van der Schaft gaat zijn kennis delen met studenten en docenten van de opleiding.

Om het onderwijs actueel en praktijk-rijk vorm te geven werkt Zone.college samen met experts uit het werkgebied. Hierbij vindt de school het belangrijk dat deze experts representatief zijn, coach 5 instructeur, dat ze hun passie voor het vak graag overbrengen en dat ze paarden op een vriendelijke manier trainen. Rien van der Schaft en zijn trainingsmethode sluiten hier goed bij aan.

Dressuurtrainingen en bijscholingen voor docenten

“Rien gaat jaarlijks dressuurtrainingen voor de studenten Paardensport verzorgen. Dressuur is de basis voor het verder doortrainen van het paard ook op het gebied van andere disciplines, zoals springen. Naast de dressuurtraining voor studenten gaat Rien ook de docenten van de opleiding maandelijks bijscholen. Zo kunnen de docenten de trainingsmethode zelf ook ervaren en vertalen naar de dressuur- en springlessen die ze geven. Studenten gaan één keer per jaar naar Stal Sprengenhorst, de thuisbasis van Rien van der Schaft. Om hier te kijken naar de training van de paarden en lessen die de familie van der Schaft verzorgen”, meldt Zone.college.

Docenten Kiki Bleeker en Judith Antuma zijn erg enthousiast over de samenwerking. “De samenwerking met Rien van der Schaft verhoogt de kwaliteit van onze opleiding Paardensport”, aldus Judith Antuma.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.