Ga naar hoofdinhoud

Destacado FRH en Thiago dit jaar niet ter dekking

Destacado FRH (v. Desperados) met Matthias Alexander Rath - Foto: Equitaris.de

Matthias Alexander Rath heeft besloten om zijn twee Grand Prix-paarden Destacado FRH (Desperados FRH x Londonderry) en Thiago GS (Totilas x Warkant) niet voor de dekdienst ter beschikking te stellen. De focus ligt dit jaar volledig op de sport. "Dekken en sporten is nu eenmaal een dubbele belasting", aldus Rath.

“Beide hengsten hebben veel kwaliteit voor het Grand Prix-werk en ik wil ze op hun weg naar de top zo goed mogelijk managen”, vertelt Rath. “Als je zo’n besluit kunt maken en je het kan veroorloven, denk ik dat het verstandiger is om de paarden zich op één ding te laten concentreren.”

De Hannoveraanse premiehengst Destacado heeft er inmiddels twee seizoenen op internationaal Grand Prix-niveau op zitten. De scores gingen al meer dan eens over de 75% en van zijn laatste zes proeven won de hengst er vijf. De Oldenburger premiehengst Thiago heeft pas een handjevol wedstrijden op het hoogste niveau gelopen, waarvan de laatste vorig jaar juni in Wiesbaden. Daar trok Rath hem terug uit de Grand Prix.

Bron: Dressursport Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.