Ga naar hoofdinhoud

Dong Seon Kim terug naar Korea, maar blijft paarden beschikbaar stellen aan topruiters

Slechts anderhalf jaar na de aankoop van Gestüt St. Ludwig heeft Grand Prix-ruiter Dong Seon Kim terug te keren naar Korea. Hoewel hij een aantal paarden mee heeft genomen, blijft er ook een gedeelte van zijn paarden in training bij onder andere Diederik van Silfhout, Dorothee Schneider, Andreas Helgstrand en Hubertus Schmidt.

Het plan van Dong Sein Kim is om jonge dressuurpaarden aan te schaffen. “Ik wil graag meer goede jonge paarden kopen en hen aan topruiters ter beschikking stellen. Dat is veel slimmer dan oudere paarden te kopen die al duur zijn”, vertelt de Koreaan aan Eurodressage. “Als ik jonge paarden probeer rijd ik ze zelf een beetje, maar ik denk dat ze uiteindelijk getraind en uitgebracht moeten worden door de echt goede ruiters.”

Collectie

Van Silfhout heeft twee paarden van de Koreaan onder het zadel, Lord Nunes (Lord Loxley I x Jazz) en Bordolino (Bordeaux x Dormello). Lord Nunes debuteerde ruim een maand geleden met 70%-plus in het ZZ-Zwaar. Hubertus Schmidt rijdt Bonamour (Bonifatius x Rousseau) en Quantum voor Dong Seon Kim, Helgstrand heeft het Deense WEG-paard Belstaff (Brentano II x De Niro) op stal staan en Dorothee Schneider de Bundeschampionate-deelnemer Fürstenfee (Fürstenball x Donnerhall).

Bron: Eurodressage/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook