Ga naar hoofdinhoud

Dressuurhoed definitief passé: helm vanaf 2021 verplicht

Edward Gal en Hans Peter Minderhoud op het NK Dressuur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ondanks het verzet van een groot aantal internationale Grand Prix-ruiters tegen het verplicht stellen van een veiligheidshoofddeksel en hun petitie om zelf de keuze te mogen maken, is de dressuurhoed vanaf 2021 niet meer toegestaan in de internationale ring. Dat heeft de FEI, vooruitlopend op de jaarlijkse vergadering, bekend gemaakt.

Volgens het FEI protocol was de petitie te laat ingediend. Als de ruiters nog iets aan het afschaffen van de hoed hadden willen doen, hadden ze daar eerder mee moeten komen. Daarnaast had een groep artsen tot op zekere hoogte een tegenverzoek ingediend waarin zij eisten dat de regel volgens plan zou worden doorgevoerd. Volgens de FEI hebben bovendien ook andere ruiters zich uitgesproken voor de helmvereiste.

Niet opnieuw stemmen

De FEI heeft besloten om op de algemene vergadering niet opnieuw te laten stemmen over de kwestie omdat ze binnen de toegestane periode geen input heeft ontvangen om de regel te wijzigen. “Noch van de IDRC, noch van de nationale federaties.”

Invoeren helmplicht

Het invoeren van de helmplicht werd vorig jaar op de vergadering van de FEI besproken. Vervolgens werd besloten deze per 1 januari 2021 in te laten gaan.

Bron: Horses.nl/St-Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook