Ga naar hoofdinhoud

Dressuurhoed lijkt volgend jaar passé

Edward Gal en Hans Peter Minderhoud op het NK Dressuur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Volgens het huidige dressuurreglement van de KNHS mag er in de klassen ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Zware Tour met een hoed worden gereden. Dat gaat veranderen als het aan het dressuurforum ligt. Het forum heeft het voorstel gedaan om het dressuurhoedje per 1 januari 2021 af te schaffen. Dat houdt in dat dan het dragen van een veiligheidshoofddeksel in alle klassen verplicht wordt.

Het voorstel voor reglementswijziging wordt verder uitgewerkt en zal, samen met andere voorstellen, behandeld worden op de volgende vergadering van het dressuurforum. Die staat gepland voor 16 november a.s.

Bron: Horses.nl

7 reacties op “Dressuurhoed lijkt volgend jaar passé

 • w veldkamp

  belachelijk laat elke combinatie dat voor zichzelf uitmaken het zijn stuk voor stuk ervaren combies en je moet niet alles aan wetten vast willen leggen eigen verantwoording moet je in de waarde laten

 • Sanne

  Je hebt tegenwoordig zo’n varia aan super mooie caps, dat de ruiters die nu nog een hoedje dragen maar vaker al een cap, hier totaal geen probleem mee hebben.

 • Truus

  Welja, gooi alle traditie maar overboord. Dat oeverloze betuttelen is stuitend en denigrerend.

 • Chiara

  Eindelijk! Er is geen reden om aan te nemen dat rijden op hoger niveau veiliger is dan op lager niveau. Je hoofd en hersenen beschermen is belangrijker dan welke traditie dan ook

 • Alice

  Je mag best bijzonder zijn als je Z rijdt ….jammer

 • eddy crul

  Deze discussie is natuurlijk ingewikkelder dan dat. Maar zolang een cap overal mag en dat elkeen voor zichzelf kan beslissen op elk niveau een cap te dragen is het blijkbaar ok. Maar wat met de eventuele opgelopen blessure bij diegene die een hoedje draagt. Is dit roekeloos gedrag en draai jezelf op voor de medische kosten? Of moet de gemeenschap er voor opdraaien ? Of kan de organisator aansprakelijk gesteld worden wegens een tekort aan veiligheidsredenen. ? Het meeste logische lijkt mij dus” “Overal op het paard een cap verplicht. “”Kwestie van het risico op ernstige blessures zoveel als mogelijk te beperken. Gewoon mijn mening vr gr ec

 • family

  Is er weleens onderzoek gedaan naar hoeveel ernstig letsel er is opgelopen onder de ruiters/amazones die een hoedje dragen?
  Hoe vaak wordt een ruiter/amazone uberhaupt zandruiter tijdens een wedstrijd? Ik neem aan dat ruiters en amazones thuis tijdens de trainingen wel met een veiligheidscap rijden. Het risico op een ongeluk is dan toch vele malen groter dan tijdens een proef die immers maar 7 minuten duurt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook