Ga naar hoofdinhoud

EK-pony Don Camillo du Bois naar nieuwe amazone

Don Camillo du Bois, Shanna Baars - Foto: Melanie Brevink

De pony Don Camillo Du Bois (v. Dornick), die met zowel Daphne van Peperstraten als Shanna Baars succesvol in het A-kader was opgenomen, heeft een nieuwe amazone. De tienjarige Romy Schravemade heeft de teugels inmiddels overgenomen.

De nieuwe combinatie wordt getraind en blijft gestald op Dressuurstal Van Baalen. “Ik ben erg blij dat het zo gelopen is”, zegt Shanna Baars die inmiddels (internationaal) bij de junioren uitkomt met Farzana G (v. Ampère). “Don blijft bij DVB op stal staan dus ik zie hem nog met grote regelmaat! Het is zo’n fijne pony, Romy kan veel van hem leren.”

Wedstrijddebuut

In de zoektocht naar een grotere pony voor Romy Schravemade werd door Coby van Baalen zorgvuldig bekeken welke pony goed zou passen bij de nog jonge Romy en Don bleek een gouden match. “Ze oefenen al samen en laten een mooie progressie zien”’, aldus Mara de Vries, die Romy onder haar hoede heeft genomen. “Binnenkort gaan ze voor het eerst op concours, we zijn benieuwd hoe ze het gaan doen.”

Bron: DVB

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook