Ga naar hoofdinhoud

Elmegardens Marquis (21) één van ’s werelds oudste actieve Grand Prix-dressuurpaarden

Elmegardens Marquis, hier onder Emile Faurie. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met zijn 21 jaar is Elmegardens Marquis (Michellino x Lucky Light) één van de oudste actieve Grand Prix-dressuurpaarden van dit moment. De Deense ruin begon zijn internationale carrière elf jaar geleden onder het zadel van Emile Faurie en nam vertegenwoordigde Groot-Brittannië in 2011 op de Europese kampioenschappen in Rotterdam. Sinds 2013 zit eigenaresse Joanne Vaughan zelf in het zadel en start hem nog altijd op Grand Prix-niveau.

“Max (roepnaam Elmegardens Marquis, red.) doet het heel erg goed en hij geeft nog niet aan dat hij wil stoppen”, vertelt Vaughan. De amazone woont in Duitsland, maar rijdt voor Georgia en heeft Marquis sinds zijn zesde jaar in haar bezit. Aan Dressage News vertelde de amazone dat hij niet gemakkelijk was en dat ze, gedurende hun carrière, een flink aantal botten gebroken heeft.

EK’s

In 2010 nam Faurie de teugels van Vaughan over voor een periode van twee jaar. Het hoogtepunt van hun carrière was het EK in Rotterdam, waar ze deel uitmaakten van het Britse team dat goud won. Met Vaughan nam de ruin deel aan twee EK’s (Gothenburg 2017 en Rotterdam 2019) en aan de Wereldruiterspelen van 2014 in Caen.

Bron: Dressage News

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook