Ga naar hoofdinhoud

Febe van Zwambagt maakt reuzensprong op wereldranglijst young riders

Febe van Zwambagt en FS Las Vegas Foto: Quillemette Kraaijkamp

Dankzij haar goede prestaties op de wedstrijden in Le Mans en Lier dit jaar is Febe van Zwambagt samen met haar partner-in-crime FS Las Vegas (Lord Loxley I x Louis Le Bon) de nieuwe leider van de wereldranglijst young riders. De Duitse amazone Lia Welschof, de voormalig leidster van het klassement, neemt nu de tweede plaats in. Semmieke Rothenberger maakt de top drie compleet.

De punten van de amazones in de top drie liggen dicht bij elkaar: Van Zwambagt, vorige maand nog 38e, heeft een totaal van 1859 punten, net een fractie meer dan Welschof (1852) en Rothenberger (1818). De Nederlandse Fabienne Jongen nam vorige maand nog de derde plaats in, maar is nu een plaatsje gezakt.

Jeugd

Op de wereldranglijst U25 Grand Prix is de leiding nog steeds in handen van Jeanine Nieuwenhuis en haar United-zoon TC Athene, Charlotte Fry volgt op plaats twee. Bij de junioren is Marten Luiten de hoogstgeplaatste Nederlander, hij neemt net als in de vorige lijst de derde plaats in. Micky Schelstraete neemt met Elin’s Noncisdador de zevende plaats bij de pony’s in en Lara van Nek gaat aan de leiding bij de Children.

Wereldranglijsten.

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook