Ga naar hoofdinhoud

Ferdi Eilberg nieuwe trainer Russisch dressuurteam

De Russische Hippische Federatie heeft met het oog op de Olympische Spelen in Tokio Ferdi Eilberg aangewezen als nieuwe trainer van het Russisch dressuurteam. De van oorsprong Duitse trainer, die zijn thuisbasis in Groot-Brittannië heeft, blijft in ieder geval tot 30 september 2020 als coach actief.

De belangrijkste taak van Eilberg is het maken van een selectie voor het Russische team. Het is namelijk voor de eerste keer in achttien jaar dat er een Russisch dressuurteam kan worden uitgezonden naar de Spelen. Daarnaast zal hij hen begeleiden richting Tokio.

Staat van dienst

De 66-jarige Eilberg won zelf in 1993 teamzilver op het Europees kampioenschap. Hij was eerder actief als teamcoach voor Ierland en is ook voormalig World Class Performance Director of Coaching van het Britse dressuurteam. Zijn zoon en pupil Michael Eilberg heeft Groot-Brittannië meerdere keren vertegenwoordigd op grote kampioenschappen.

Bron: Ridehesten

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook