Ga naar hoofdinhoud

First Apple en Darry Lou genomineerd voor titel Amerikaans Paard van het Jaar 2019

Sarah Lockman met First Apple Foto: Taylor Pence/US Equestrian
First Apple (Vivaldi x Partout), die tot oktober vorig jaar werd gereden en uitgebracht door Patrick van der Meer, is in de Verenigde Staten genomineerd voor de titel Paard van het Jaar 2019. Onder amazone Sarah Lockman won de negenjarige KWPN-hengst dit jaar teamzilver en individueel goud op de Pan Am Games. Ook Darry Lou (Tangelo van de Zuuthoeve x Nabab de Reve) is genomineerd.

Lockman en First Apple hebben tot dusver vrijwel alle internationale wedstrijden waaraan ze deelnemen gewonnen. Inmiddels is de amazone de vos-hengst van Summit Farm aan het voorbereiden op de overstap naar de Grand Prix.

Succesverhaal

First Apple werd door Nico van Maaswaal gefokt uit de Grand Prix-merrie Oogappel. Op vijfjarige leeftijd won hij onder het zadel van Jessica Buying de President Dressage Cup en vervolgde daarna zijn carrière met Van der Meer. Het duo was vanaf de eerste schreden in de Subtop erg succesvol en trok die linie ook op internationaal Lichte Tour-niveau door, met onder andere overwinningen op CDI Mechelen en Indoor Brabant.

Darry Lou

De door Roelof Bril gefokte Darry Lou werd op jonge leeftijd verkocht naar Mexico. Daar leidde Alberto Aldana hem op tot Grand Prix-niveau. Daarna nam Beezie Madden de teugels over. De amazone behaalde vrij snel een vijfde plaats in de Grand Prix op de Spruce Meadows. Daarna volgden overwinningen op onder andere de Nations Cup-wedstrijden in Dublin en Calgary.

Er kan tot 2 januari 2020 online gestemd worden op de genomineerde paarden.

Klik hier om te stemmen.

Bron: Eurodressage/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook