Ga naar hoofdinhoud

FN wil meer mannen te paard

De FN, de Duitse Hippische Federatie, ziet in de toekomst graag meer mannen te paard. Het aantal mannen onder alle leden is met 2,55 procent afgenomen, wat bijna volledig gecompenseerd wordt door toename van het aantal vrouwelijke leden. 

“We moeten er naar streven dat de verhouding tussen man en vrouw zo gelijk mogelijk is”, is FN-directeur Dr. Dennis Peiler van mening. Dat gaat overigens ook op bij de instructeurs. “Momenteel is 85% van de trainers vrouw en van alle debutanten is zelfs 90% vrouwelijk. We moeten er dus voor oppassen dat mannelijke rolmodellen niet verloren gaan.”

Bron: FN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook