Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-paard Blue Hors Zepter naar Patrik Kittel

Blue Hors Zepter (v. Blue Hors Zack) hier nog onder Daniel Bachmann-Andersen - Foto: Equitour Aalborg

Patrik Kittel heeft Blue Hors Zepter (Blue Hors Zack x Wolkentanz II) te rijden gekregen. Na het vertrek van stalruiter Daniel Bachmann-Andersen werd Zepter ondergebracht bij Andreas Helgstrand maar nu heeft Blue Hors het 13-jarige Grand Prix-paard bij Kittel in training gezet.

Blue Hors Zepter werd in de internationale sport uitgebracht door Daniel Bachmann-Andersen. Bij hun laatste wedstrijd (maart 2020) was er bijna 79% in de Grand Prix Spécial van Herning. Vervolgens was het de beurt aan Helgstrand die het veelbelovende Grand Prix-paard in de nationale sport uitbracht. Afgelopen juli reed Blue Hors-ruiter Cristian Tudela Ruiz Zepter op CDI Herzlake. Dat was met 66,087% en de 22-ste plaats geen heel groot succes.

Niet geloven

Kittel is dolgelukkig met de komst van Zepter. “Ik kan het niet geloven! Toen ik Zepter jaren geleden onder Daniel zag, was ik gelijk weg van hem. En toen Blue Hors me vroeg om Zepter te rijden, kon ik alleen maar lachen”, jubelt Kittel over zijn nieuwe troef. “We zijn een nieuwe combinatie maar Zepter is een blij paard, heeft een fantastische instelling en een ongekend talent. Ik ben heel blij met hem.”

Lees ook:

Andreas Helgstrand en Blue Hors halen banden weer aan

Debuut Helgstrand en Blue Hors Zepter levert hoge score op

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook