Ga naar hoofdinhoud

Grand Prix-paard Quartermain naar de Verenigde Staten

Quartermain (Quaterback x Wilawander xx), het internationale Grand Prix-paard van Marina Mattsson, is verkocht naar de Verenigde Staten. Daar zet de twaalfjarige Hannoveraan zijn carrière voort met Beatrice Marienau. Het contract tussen Mattson en Quartermains eigenaar Hannell Dressage Stables eindigde na de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De Zweedse amazone Marina Mattsson maakte in 2018 haar internationale U25 Grand Prix-debuut met Quartermain. Datzelfde jaar werd de combinatie individueel vijfde op de Europese kampioenschappen in Exloo. Vorig jaar maakte Mattsson haar Grand Prix-debuut met Quartermain en won brons op het nationaal Grand Prix-kampioenschap.

Contract

Helaas voor Mattsson bleef het daarbij. Het contract met eigenaar Hannell Dressage Stables liep tot aan de Olympische Spelen in Tokio, die wegens de coronapandemie naar 2021 zijn verplaatst. “Het was afspraak dat Quartermain na de Olympische Spelen verkocht zou worden. Ik heb heel veel plezier aan hem beleefd en ben heel blij dat ik hem deze periode heb mogen rijden”, aldus Mattsson.

Marienau

Beatrice Marienau is de nieuwe amazone. De Amerikaanse reed internationaal Grand Prix met Bart Veeze’s Stefano (Gribaldi x Actueel) en schafte vorig jaar Emmelie Scholtens’ Joe (Zatchmo x Vivaldi) aan.

Bron: Ridehesten/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook