Ga naar hoofdinhoud

Helgstrand brengt My Toto VDT onder bij Jessica Michel Botton

Morricone VDT (Toto x Ferro) - Foto: KWPN Select Sale.

Jessica Michel Botton heeft de teugels van My Toto VDT (Toto Jr. x Ferro) overgenomen. De Franse dressuuramazone breidt haar samenwerking met Andreas Helgstrand uit. Vorig jaar kreeg ze via Vincent Guilloteau al de beschikking over de voormalige Verdense veilingtopper Zouzo (Zack x Soliman), die eerder dit jaar naar Patrik Kittel verhuisde.

Helgstrand schafte My Toto VDT in 2020 voor 175.000 euro aan op de KWPN Hengstenkeuring. Datzelfde jaar werd de hengst bij het DWB goedgekeurd.

Veel kwaliteit

Michel Botton wil met My Toto VDT deelnemen aan het Franse selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Komend weekend maakt de kersverse combinatie hun debuut in de Cholet-competitie voor vierjarigen. “Ik was gelijk al heel erg gecharmeerd van dit paard. My Toto VDT is naar mijn mening een paard met veel kwaliteit en ik heb veel vertrouwen in hem. Ik denk dat mijn systeem en management daar goed op aansluiten.”

Samenwerking

Na de start van de samenwerking met Helgstrand wilde Michel Botton er dit jaar graag een vervolg aan geven. Ze reisde samen met Guilloteau naar Denemarken en probeerde daar enkele jonge hengsten. De keuze voor een hengst werd ook gemaakt met het oog op La Collection Étalons de Dressage, een al bestaande samenwerking tussen Guilloteau en Helgstrand. La Collection Étalons de Dressage is exclusief distributeur van Helgstrand-hengsten in Frankrijk.

Bron: Dressprod

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!