Ga naar hoofdinhoud

Katja Gevers ziet Grand Prix-paard Crescendo vertrekken

Katja Gevers met Crescendo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Katja Gevers heeft afscheid genomen van de thuisgefokte Crescendo (Tolando x Cocktail). De amazone, die met haar voormalige toppaard Thriller (v. Gribaldi) jarenlang een vaste waarde was in de internationale Grand Prix, heeft de twaalfjarige Crescendo verkocht aan de Zweedse amazone Matilda Stymne.

“Het is een dag met gemengde gevoelens. Mijn maatje Crescendo is vandaag vertrokken naar zijn nieuwe eigenaresse Matilda Stymne”, aldus Katja Gevers. “Ze zijn samen een prachtige combinatie en hij gaat een geweldig leven hebben in Zweden. Maar ik ga hem zeker missen. Cres is geboren in de achtertuin van mijn ouders en we schopten het tot de Grand Prix. Ik heb genoten van onze reis samen.”

Internationaal

Gevers en Crescendo debuteerden eind 2014 op CDI Mechelen in de internationale Lichte Tour. In de Prix St. Georges kwam de score toen uit op 69,605% (5e) en in de kür op 68,725% (6e). Het jaar daarop reed het duo in Villach, Falsterbo en Mechelen. De laatste internationale start dateert van 2016 in Darmstadt-Kranichstein. Na een wedstrijdpauze maakten ze begin 2018 op de Subtopwedstrijd in Berlicum een winnende overstap naar de Zware Tour.

Bron: Horses.nl/KatjaGevers

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!