Ga naar hoofdinhoud

KNHS schrapt bepalingen jeugdrubrieken uit wedstrijdreglement

De KNHS heeft haar reglementswijzigingen voor dit jaar bekend gemaakt. Zo zijn de bepalingen voor deelname aan junioren- en young riders-rubrieken per 1 april 2019 niet meer te vinden in het KNHS wedstrijdreglement dressuur. Dit omdat deze rubrieken worden verreden volgens het FEI-reglement. Dit betekent dat behaalde winstpunten door young riders op KNHS-wedstrijden worden geregistreerd in de klasse young riders. 

Met tien winstpunten in deze klasse kunnen young riders promoveren naar de Lichte Tour. De punten behaald in Children-proeven worden bijgeschreven in de klasse Z1 en tellen ook mee voor promotie.

Beenbescherming toegestaan bij HC

Vanaf 1 april is het gebruik van beenbescherming en springschoenen toegestaan bij een hors-concours start. Hier was veel vraag naar omdat paarden baak HC worden gestart om weer in het wedstrijdritme te komen na bijvoorbeeld een blessure. Het gebruik van een Thiedemann-teugel is niet meer toegestaan bij het losrijden, maar alleen nog maar in de prijsuitreiking.

Zelfde jurylid

In de praktijk gebeurde het al vaker, maar vanaf 1 april is het reglementair toegestaan dat één jurylid beide proeven beoordeeld. Het maximaal aantal de beoordelen combinaties door één jury per dag wordt voor alle rubrieken gelijk getrokken naar 36 combinaties.

Geen klassenindeling afdelingsdressuur

Ieder team bepaalt straks zelf in welke klasse zij uit willen komen, de klassenindeling komt te vervallen. Dit om de afdelingsdressuur te stimuleren en laagdrempeliger te maken.

Klik hier voor alle wijzigingen.

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook