Ga naar hoofdinhoud

Kristy Oatley’s Du Soleil met pensioen

Kristy Oatley met Du Soleil Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de week na zijn zeer succesvolle optreden in Wiesbaden, heeft Kristy Oatley het pensioen van haar huidige toppaard Du Soleil (De Niro x Caprimond) aangekondigd. "Er is geen beter moment om hem met pensioen te laten gaan", vertelt de Australische amazone aan Eurodressage.

Kristy Oatley draait met Du Soleil al sinds het najaar van 2015 met de ruin op het hoogste niveau mee en de ruin begon dit jaar aan zijn beste seizoen. In februari zette hij met 79,840% een persoonlijk record in de kür neer op de wereldbekerwedstrijd in Neumünster en in Wiesbaden won hij de Grand Prix (71,848%) en de kür met wederom een score dichtbij de 80% (79,430%).

Stoppen op het hoogtepunt

In het kader van stoppen op het hoogtepunt, besloot Oatley – ondanks ze nog de ambities had om dit jaar deel te nemen aan de wereldkampioenschappen in Herning – om de ruin met pensioen te laten gaan. Aan Eurodressage liet ze weten dat de Wereldruiterspelen in Tryon, de Wereldbekerfinale en Wiesbaden voor haar de hoogtepunten uit hun gezamenlijke carrière zijn.

Lees ook:

Bron: Eurodressage/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook