Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Hometown naar Zweden

Hometown, Diederik van Silfhout Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De KWPN-goedgekeurde hengst Hometown (Apache x Ferro) is met het oog op de sport en fokkerij verkocht naar Zweden, waar hij in training staat bij Lövsta Stutteri. De zwarte hengst was in het bezit van de familie Burgers en werd vooreen gereden door Diederik van Silfhout en diens stalamazone Febe van Zwambagt.

“Hometown is een maand of drie à vier geleden al verkocht. Hij was klaar om de overstap naar de ZZ-Licht te maken en toen Egbert Schep met een investeerder langskwam, stonden we voor de keuze om te verkopen of niet”, vertelt Frans Burgers. “We hebben besloten te verkopen en daarna is Hometown naar Zweden vertrokken. Hij staat in training op Lövsta Stutteri en staat daar met het oog op de sport en fokkerij.”

Loopbaan

Hometown werd in het KWPN najaarsonderzoek van 2015 goedgekeurd voor de dekdienst en nam daarna deel aan de KWPN Hengstencompetitie en Pavo Cup. Vorig jaar heeft de hengst een pauze gehad bij Hengstenhouderij Gebr. van Manen, waarna Van Zwambagt in september dat jaar de teugels heeft overgenomen.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook