Ga naar hoofdinhoud

Oud-wereldkampioen Hønnerups Driver verder als leerpaard

Honnerups Driver onder Andreas HelgstrandFoto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

Hønnerups Driver (Romanov x Don Schufro), in 2009 wereldkampioen bij de vijfjarigen dressuurpaarden, heeft een nieuwe amazone. De achttienjarige DWB-ruin, die met Anna Kasprzak actief was op internationaal Grand Prix-niveau, vervolgt zijn carrière als leerpaard voor Jane Serup Jensen.

Andreas Helgstrand stuurde Hønnerups Driver, een zoon van de Grand Prix-merrie Hønnerups Zazzi, in 2009 naar goud op het WK Jonge Dressuurpaarden. Daarna werd de ruin aangeschaft door de familie Kasprzak. Anna Kasprzak leidde de ruin op tot het hoogste niveau, maar kwam weinig in actie door blessures. In 2017 nam jeugdamazone Josefine Hoffmann, een werknemer van de Kaszprzaks, de teugels van de ruin over. Datzelfde jaar reden ze het EK bij de young riders en in 2019, 2021 en 2022 het EK Grand Prix U25. Vorig jaar werden ze individueel vierde in de kür.

Inmiddels is Hønnerups Driver, nog altijd in eigendom van de familie Kasprzak, verhuisd naar Stutteri EVO. Daar wordt hij leermeester voor EVO’s eigenaresse Jane Serup Jensen. De amazone was zelf al actief op Lichte Tour-niveau.

Bron: Horses.nl/Ridehesten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.