Ga naar hoofdinhoud

Patrik Kittel en Nederlandse toppers zorgen voor vol huis in De Meern

Patrik Kittel met Dinja van Liere en Lotje Schoots - Foto: rm-photography.nl

Patrik Kittel zorgde gisteren voor een tot de nok toe uitverkochte hal bij De Voornruiters in De Meern. Op de eerste editie van The Top of Dressage ging hij met de Nederlandse toppers Marieke van der Putten, Vai Bruntink, Dinja van Liere, Lotje Schoots, Diederik van Silfhout en Emmelie Scholtens aan de slag in clinicvorm en tot slot nam de Zweedse topruiter zelf ook nog even plaats in het zadel. Daarvoor mocht hij RS2 Cupido van Robin van Lierop even lenen. 

Veel basiswerk, rust, ontspanning en fouten durven maken waren de leidraad tijdens deze avond, die werd opgebouwd van het werken met jonge paarden naar het hoogste niveau. Nadat zangeres Rosanna Hofman een zeer spectaculaire opening verzorgde waren de amazones Marieke van der Putten met RS2 Keano en Vai Bruntink met Jatilinda de eerste combinaties. De amazones werd direct gevraagd om hun zweep in te leveren, dit om de paarden echt aan de hulpen te hebben en de zweep soms alleen te gebruiken om het paard te helpen. In de tweede groep waren Dinja van Liere met Hartsuijker en Lotje Schoots met Equitop Favorit de amazones. Ook hier was de leidraad de ontspanning, het rekken in het lichaam en de tempocontrole. Er werd een begin gemaakt met de vliegende galop wissels en de pirouettes.


Hoogste niveau

Diederik van Silfhout met Beaulieu 2 en Emmelie Scholtens met Desperado toonden de opstap naar het hoogste niveau. Ze lieten prachtige series en piaffe-passage zien maar ook hier constant afgewisseld met wat stretch werk en korte pauzes. Daarbij viel op dat de paarden relaxter werden naarmate Patrik Kittel met de combinaties aan het werk ging en hoe hun frame verbeterde. Na iedere groep was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Presentatoren Eric Hart en Laurens van Lieren gingen langs het publiek, hier werd dan ook zeer veel gebruik van gemaakt.

Juryonderdeel

Grand Prix-juryleden Mariette Sanders en Adriaan Hamoen verzorgden het juryonderdeel. Amazones Katie Werring met Francois en Kelly Zuidervaart met Cadans reden onderdelen op Lichte Tour en Grand Prix niveau. Lijnen uit de proef werden toegelicht en beoordeeld met cijfers.

Kittel met RS2 Cupido

Tot slot stapte Patrik Kittel zelf op paard. Voor deze gelegenheid mocht hij op RS2 Cupido van Robin van Lierop. Het was mooi om te zien dat wat Patrik tijdens de lessen zeer belangrijk vond ook zelf constant toepaste in het rijden.  Na afloop nam Patrik uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden en op de foto te gaan. De organisatoren Lotje Schoots en Patrick Berends kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie, die zeker een vervolg krijgt als het aan de organisatoren ligt.

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Patrik Kittel en Nederlandse toppers zorgen voor vol huis in De Meern

  • Sjoukje

    Jammer dat dit niet meer bekendheid werd gegeven. Plus vanaf hier nogal ver weg was. Had het anders graag live willen aanschouwen. Vind hem zo vriendelijk rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook