Ga naar hoofdinhoud

Toto Jr.-zoon Ticino naar Sönke Rothenberger

Ticino (Toto Jr. x Jazz). Foto: YouTube Still

Enkele dagen voor de verwoestende brand op Gestüt Erlenhof van familie Rothenberger kocht Sönke de driejarige hengst Ticino (Toto Jr. x Jazz) aan. De KWPN-gefokte donkere vos is goedgekeurd voor Oldenburg en Westfalen en is de eerste in Duitsland gestationeerde zoon van Toto Jr. In 1939 werd de invloedrijke volbloedhengst Ticino (Athanasius x Aditi) geboren op Gestüt Erlenhof, dus de naam voorspelt veel goeds.

“Misschien is hij het licht aan het einde van de tunnel. Ik kocht deze hengst enkele dagen voor de brand. Godzijdank hebben we hem bij Beatrice Buchwald op Hengststation Hofrogge gestationeerd en hoefde hij niet te ervaren wat wij wel hebben meegemaakt”, schrijft Rothenberger op Instagram.

Moederlijn

Ticino werd door J. Hoppenbrouwers uit Waalwijk gefokt uit de Jazz-dochter Penelope. Uit haar moederlijn komen meerdere nationale spring- en dressuurpaarden, waaronder internationaal Lichte Tour-paard Dutch Discovery. Een zoon van Tuschinski die werd gefokt uit de volle zus van Penelope.

Bron: Horses.nl/Instagram

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook