Ga naar hoofdinhoud

Trakehner-hengst Heuberger TSF naar Helgstrand

Heuberger TSF onder Anabel Balkenhol. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Trakehner Heuberger TSF (Imperio x Michelangelo) werd door Anabel Balkenhol uitgebracht in de internationale Grand Prix. De hengst van Gestüt Webelsgrund stond al langere tijd te koop, maar tot een definitieve verkoop kwam het niet. Inmiddels is hij vertrokken naar de stallen van Andreas Helgstrand.

Heuberger TSF werd ruim vijf jaar lang gereden door Anabel Balkenhol. In 2015 debuteerde het duo in de Lichte Tour en nam onder andere deel aan de finale van de Nürnberger Burg-Pokal. Een jaar later werd de overstap naar de Grand Prix gemaakt. Sindsdien behaalde de combinatie meerdere hoge klasseringen en maakte dit jaar deel uit van het Duitse ‘Perspektivkader’.

Verkoop

“Ik moet het besluit van zijn eigenaar om hem niet langer bij ons te laten accepteren”, vertelt Balkenhol. “Ik hoop dat hij, waar hij ook naartoe gaat, het goed zal doen.” Familie Erdsiek van Gestüt Webelsgrund hoopt dat de hengst via Helgstrand een nieuwe eigenaar vindt.

Bron: St. Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook