Ga naar hoofdinhoud

Tumor wordt Brett Parbery’s Grand Prix-paard Theodore fataal

De twaalfjarige Theodore (Tuschinski x Kennedy) werd halverwege juni ziek en kreeg de daarop volgende drie weken intensieve zorg op het Sydney University Equine Hospital. De zorg mocht niet baten. Uit sectie is naar voren gekomen dat de ruin een tumor had, vlak bij zijn rechternier. 

G. Baggermans uit Schaijk fokte Theodore, die met de naam Touch Me ter wereld kwam, uit de stermerrie Prencis (mv. Derrick). Zij tekende ook voor het moederschap van onder andere het internationale Lichte Tour-dressuurpaard Aduschinski, een volle broer van Theodore, die wordt gereden door Leslie Goethals.

Tokyo-hoop

De hengst werd aangeschaft door Stoeterij Blue Hors en werd onder de naam Blue Hors Touch Me goedgekeurd in Denemarken. Een aantal jaar later bracht Patrik Kittel’s stalamazone Malin Wahlkamp-Nilsson hem uit in de Lichte Tour, alvorens hij door Terry Snow als Tokyo-hoop werd aangeschaft voor Brett Parbery.

Bron: Horses.nl/Dressage News

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook