Ga naar hoofdinhoud

Wijziging FEI-reglement: nu ook internationaal starten met trens

Op Nederlandse wedstrijden is het in Lichte- en Zware Tour toegestaan op trens te rijden maar op internationale wedstrijden was optoming met stang en trens verplicht. Door een wijziging in het FEI-reglement is daar nu een einde aan gekomen.

Vanaf dit jaar is op één- en tweesterren CDI’s de keuze vrij voor trens of stang en trens. Die vrije keuze geldt ook voor junioren en young riders. Voor deze leeftijdscategorieën geldt  in Nederland overigens wel een verplichte optoming met stang en trens.

Op drie-, vier- en vijfsterren CDI’s blijft optoming met stang en trens verplicht.

Bekijk hier het FEI-reglement

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Wijziging FEI-reglement: nu ook internationaal starten met trens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook