Ga naar hoofdinhoud

Zwaar gehavende Simone Pearce: ‘Ik kan niet wachten tot 2019’

Afgelopen vrijdag beleefde Simone Pearce de meest afschuwelijke ervaring in haar ruitersportcarrière. Bij een training stortte het paard ineen, die vermoedelijk stierf door een gescheurde aorta, en kwam Pearce eronder terecht. Daarop werd de zwaar gehavende amazone overgebracht naar de intensive care van een ziekenhuis in Sydney, waar ze momenteel nog steeds verblijft.

“Na vijf dagen in het ziekenhuis begin ik me nu een beetje beter te voelen”, meldt Simone Pearce op haar Facebook-pagina. “Hoewel ik nog steeds veel pijn heb, ben ik eindelijk niet meer misselijk van de medicatie en voel me lekkerder.”

Vier weken niet vliegen

Na een eerste prognose is inmiddels al het letsel van de amazone vastgesteld: zes gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, twee perforaties in beide longen en een bloeduitstorting in haar buik. “Al met al vrij ernstig maar had veel erger kunnen zijn!”, aldus Pearce die door de gaten in haar longen de komende vier weken niet mag vliegen.

Geen gelukkig seizoen

“Zodra ik eindelijk het ziekenhuis mag verlaten, ga ik rustig met de auto terug naar Victoria en blijf de komende weken bij mijn familie om te herstellen en te dromen over mijn terugkeer naar Duitsland met Millennium en Bernay en al mijn paarden. Het is niet mijn gelukkigste seizoen geweest, maar ik kan niet wachten tot 2019 en het nieuwe jaar in het zadel te beginnen.” Eerder dit jaar liep Pearce bij een val een gebroken arm en een op drie plekken gebroken hand op.

Bron: Horses.nl/FB

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook