Ga naar hoofdinhoud

Dressuurequipe Hickstead voldoet aan de verwachtingen

Bondscoach dressuur Wim Ernes was tevreden na afloop van de landenwedstrijd, die deze keer in de Kür werd beslist. "Als ik goed heb gerekend dan hebben de Nederlandse ruiters over de vier wedstrijden van deze competitie het beste resultaat neergezet, waarmee we naar mijn mening deze competitie winnend hebben weten af te sluiten. Het was een proef, maar is - met enkele aanpassingen - voor herhaling vatbaar en het toont aan dat we als dressuurland in de breedte groeien en goed mee kunnen doen". De overwinning in Hickstead ging zoals verwacht naar Groot-Brittannië, gevolgd door de VS en Duitsland. Nederland werd vierde.

In de Kür won de Brit Carl Hester met Uthopia, tweede werd de Duitse Jenny Lang met Loverboy, terwijl de Amerikaanse Kathleen Raine met Brenna als derde eindigde. Net als vrijdag in de Grand Prix, was de beste Nederlander Katja Gevers met Thriller. Zij werd zesde in de Kür.  “De combinatie maakte veel indruk in de series, alleen was het jammer dat Katja net even te lang doorging, waardoor in de eners op het einde een foutje sloop. Ook sterk van deze combinatie is het constant mooie opwaartse beeld”, vertelde Ernes. De bondscoach was ook tevreden over de prestaties van Laurens van Lieren met Ulysses la Haya, die als tiende eindigde. “Kijkend naar Rotterdam en Aken, dan zie je dat deze combinatie weer progressie heeft geboekt. De freestyle die hij de jury toonde had een hoge moeilijkheidsgraad en werd heel goed uitgevoerd “.

Lotje Schoots eindigde met Ruby als twintigste en Joyce Heuitink met Wup eindigde als 24ste. “Twee combinaties met potentie, maar nu nog te groen”, verklaarde Ernes, die de vierde plaats in de landenwedstrijd als hoogst haalbare zag. “Alle teams hebben hier ruiters uit hun A-kader aan de start gebracht. Wij niet, en dan moet je realistisch zijn.”

Bron: Horses/KNHS 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook