Ga naar hoofdinhoud

Dressuurpaarden gearriveerd in Greenwich

De Nederlandse dressuurpaarden zijn in hun olympische stallen gearriveerd. Zij werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overgebracht van het in de Cottswolds (Naunton) gelegen trainingscentrum van Eddy Stibbe naar de stallen in het Greenwich Park, waar de olympische hippische onderdelen worden verreden.

Sjaak van der Lei, de partner van Adelinde Cornelissen, die de vrachtwagen met de paarden reed, vertelde dat zij op geruime afstand van Greenwich staande werden gehouden. “We moesten de paarden afladen en die werden helemaal veterinair nagekeken. Ondertussen liepen honden met een neus voor drugs en bommen door de vrachtwagen. Toen we eindelijk de paarden weer op de vrachtwagen hadden staan werd alles wat vanaf de buitenkant van de vrachtwagen geopend kon worden verzegeld. Zelfs toen ik achter het stuur had plaatsgenomen werden ook die deuren verzegeld en mocht ik de vrachtwagen niet meer verlaten”, aldus Van der Lei.

De dressuurruiters hadden de toezegging dat zij op zaterdagmiddag nadat de dressuurwedstrijden van de eventingruiters waren beëindigd met hun paarden het stadion mochten verkennen. “Dat werd door de organisatie afgeblazen, omdat het niet fair zou zijn tegenover de ruiters en hun paarden, die pas op zondag in Greenwich arriveren”, vertelde Adelinde Cornelissen.

Bron: Horses / KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook