Ga naar hoofdinhoud

Dressuurwinst voor Bruntink en Schoots

Vai Bruntink, hier met Babushka. Foto: Melanie Brevink

Met een fraaie Kür op muziek wist Vai Bruntink de eerste dressuurrubriek van NIC Assen donderdagavond op haar naam te schrijven. Met Pavo’s Babushka wist ze een score te behalen van 71,06% in de Z2 dressuur. Dat was bijna twee procent meer dan Loes Corsel.

Corsel kwam met Andreo tot 69,12% Ondanks de tweede plek, Corsel ging lang aan de leiding, was ze tevreden. “Ik heb dit paard vier maanden en het gaat steeds beter. Er zit een groei in en ik heb er wel vertrouwen in dat die lijn doorzet”, aldus Corsel. Als derde eindigde Nicky Snijder met Accent Sth met een score van 65,87%.

Later op de avond kwamen de dressuurcombinaties in de ZZ-Licht Kür op muziek in de ring. Hier ging de overwinning naar Lotje Schoots met een prachtige score van 73%. Met Equitop Athene B was ze donderdagavond duidelijk de beste. Op de tweede plaats kwam Trea Mulder-Dolsma. Met een score van 69,25% bleef ze met haar paard Brinkhof’s Zaira Corrie Rave ruim een punt voor. Deze amazone kwam tot 68% met Aragon W.

Aan het slot van de avond werd ook nog een publieksprijs uitgereikt, waarbij een aantal bezoekers van het NIC een deelnemer mochten kiezen die zij een prijs gunden. Het was Roland Hitze die met de eer ging strijken en de gunst van het publiek kreeg.

Bron: Horses / NICH Assen

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook