Ga naar hoofdinhoud

Drie keer goud voor Dana van Lierop

Dana van Lierop, hier met DJ Tiësto. Foto: Melanie Brevink

Dana van Lierop met Dj Tiesto haalde op het EK dressuur junioren in Bern haar derde gouden plak binnen. Met nieuwe muziek van Charles Monterie reed ze haar ‘oude’ choreografie. Dit werd beloond met 81,15 procent, opnieuw ruim drie procent meer dan haar Duitse collega's. Deze wisselden deze keer van plek, nu won de gisteren zilveren Niemann brons (78,25 procent) en Scheve werd nu tweede met een honderdste punt meer.

Voor de Nederlandse Antoinette ter Riele met Ziggy (v. Riverman) was er voor de derde achtereenvolgende keer plaats vier met 77,20 procent. Suzanne van de Ven behaalde met Donna Gracia 76,45 procent en werd net als in de landenproef en de individuele proef ook weer vijfde.

Vanmiddag wordt het EK voor de dressuurjeugd in Bern afgesloten met de Kür-strijd bij de Young Riders.

Bron: Horses/ KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook