Ga naar hoofdinhoud

Driejarige Lemora H slaagt voor IBOP in Brummen met pas 14-jarige Levi Roeterink

Levi Roeterink en Lemora H. Foto: Facebook KWPN Oost Gelderland

Een blikvanger op de IBOP in Brummen vorige week was Lemora H (v.George Clooney). Niet alleen omdat de George Clooney-dochter slaagde voor de IBOP met onder andere een 8 voor haar stap, maar ook doordat de merrie dit deed met haar pas 14-jarige (!) eigenaresse en amazone Levi Roeterink.

Ondanks dat Levi heel wat wedstrijdervaring heeft, in 2018 behaalde de amazone nog brons bij de pony’s in het Z1 op de Hippiade, was het best spannend om dit zelf te doen. Een driejarig paard en een aanlegtest zijn toch weer heel wat anders.

‘Familiepaard’

Moeder Sandra Horstik: “Lemora is een familiepaard en werd door mij en Levi’s opa als veulen aangekocht bij Paardenkraamkliniek Jan Huurneman die haar fokte uit een ster, prok, voorlopig keur merrie van Zhivago. Ik had haar met mijn vader bekeken en we vonden haar erg mooi. Toen ik nog een keer met Noortje Radstake was wezen kijken, hebben we haar aangekocht.”

Lemora werd vervolgens geregistreerd op naam van oma Horstik-Visser uit Megchelen en onder toeziend oog van een trotse opa en oma behaalde Lemora later vandaag ook nog het Ster-predicaat met 75 punten voor exterieur en beweging. Zo kwam de familie met een veulenboek-merrie naar Brummen en keerde met een Ster, IBOP- merrie weer huiswaarts. Op naar de Centrale Keuring dit jaar.

Bron: KWPN Oost Gelderland/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook