Ga naar hoofdinhoud

Drievoudig wereldkampioene Fiontini tweede in Inter II debuut

Severo Jurado Lopez met Fiontini. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het Deense Uggerhalne zijn gisteren de opwarmrondes voor de finale van de Ecco Cup verreden. Een opvallende verschijning was de drievoudig wereldkampioene Fiontini (Fassbinder x Blue Hors Romanov) die onder Severo Jurado Lopez debuteerde in de Inter II. Andreas Helgstrand kocht begin dit jaar de achtjarige merrie terug en herenigde haar met Lopez die de wk-titels met haar binnenhaalde.

Andreas Helgstrand verkocht de Fassbinder-dochter Fiontini in oktober 2016 aan de Zweedse amazone Beata Söderberg. Begin maart kocht Helgstand de drievoudig wereldkampioen jonge dressuurpaarden gedeeltelijk terug. De Spaanse stalruiter van Helgstrand raakte onlangs zijn Grand Prix-paard Deep Impact 3 (v. De Niro) kwijt aan Charlotte Jorst en heeft aan Fiontini een nieuwe hoop voor de Spelen van Tokio.

8-ten en 9-ens voor piaffe en passage

In Uggerhalne debuteerde het nieuwe paar in de Inter II met een tweede plaats met 71.535%. Voor de piaffes en de passage prijkten al 8-ten en 9-ens op het protocol. De linker geloppirouette ging de mist in maar voor de rechter werden weer 8-ten gescoord. Lopez eindigde net achter Marianne Helgstrand als tweede.

Emile Faurie’s EK-paard

Marianne Helgstrand had Emile Faurie’s EK-paard Lollipop (v. Lord Sinclair I) onder het zadel en won met 61.623%. De veertienjarige ruin die Faurie voor zijn werkgever Kasselmann reed kwam in Den Bosch voor het laats in actie. Lopez maakte het succes van Helgstrand Dressage compleet door met Rialto Star (v. Royal Diamond) derde te worden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook