Ga naar hoofdinhoud

Dubbele Lichte Tour winst voor Mieke Naberink

Vandaag verkeerde Mieke Naberink met Chesspoint in goede vorm op de subtopwedstrijd in Zevenaar. De amazone won zowel de Prix St. Georges als de Intermédiaire I met scores van 66,45% en 64,14%. Van Frederike Gotink en Caraat, het voormalig toppaard van Rixt van der Horst, en Jordy Andeweg kreeg de amazone de meeste concurrentie in de Prix St. Georges die respectievelijke tweede en derde werden. In de Intermédiaire bezette Rosalinde Heck met Cindy de tweede plek met 62,70%.

Naberink kreeg Chesspoint ooit onder het zadel nadat ze van haar moeder een weddenschap had gewonnen, waardoor ze een startkaart met Chesspoint mocht aanvragen. Voorheen werd de ruin door Naberinks moeder uitgebracht, maar nadat Naberink de weddenschap had gewonnen en vanaf toen officieel mocht starten met de imposante Chesspoint, heeft ze hem naar eigen zeggen steeds een beetje meer ingepikt. Na een aantal start bij de jeugd doet het duo inmiddels ook goed mee bij de senioren en traint de jonge amazone ondertussen door richting haar ultieme droom: U25 rijden met Chesspoint.

Zware Tour winst voor debutant Azuar

De gecombineerde Grand Prix/ Intermédiaire A rubriek kwam op naam van de Spaanse ruiter Moises Azuar die bij Dressuurstal Van Baalen werkzaam is en zijn debuut maakte op dit niveau. Hij reed met de hengst Black Painted-Zeldenrust (v. Painted Black) een Intermédaire A proef die goed was voor 67 ,64% en bleef daarmee Wiep Kwakernaak met Aristarchos (65,65%). Vienna Romp reed als enige combinatie Intermédiaire II met Darshan en scoorde ruim voldoende met 68,29%.

Het ZZ-Zwaar werd in twee groepen verreden. In de ochtendgroep was Charlotte Daniels met Daantje (v. Zenon) tweemaal goed voor het oranje lint met scores van 63% en 63,21%. In de avondgroep won Gerald Drent met Arriant een proef (63,71%) en in de tweede proef Lotte Krijnsen met Zarienta (61,29%).

Uitslagen subtop Zevenaar.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook