Ga naar hoofdinhoud

Dubbele overwinning Nip Tuck na bijna twee jaar afwezigheid

Carl Hester met Nip Tuck in OmahaFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In februari kondigde Carl Hester de rentree aan van zijn EK-paard Nip Tuck. Afgelopen weekend vierde de Brit de terugkeer van de vijftienjarige zoon van Don Ruto met een dubbele overwinning op het CDI in Keysoe. Twee keer verwees Hester Charlotte Dujardin naar de tweede plek. "Ik kan dit niet vaak zeggen, maar Barney won zijn debuut in 2019 in de Grand Prix en Kür, waarin Charlotte net de tweede plaats innam op de mooie Erlentanz", zei de trotse Hester op Facebook.

Sinds de Europese kampioenschappen in Gothenburg had Nip Tuck vakantie. “Jane de la Mare [eigenaresse van Nip Tuck] heeft hem gereden en een hoop lol met hem gehad”, vertelde Hester in zijn aankondiging over de terugkeer van Barney. Hester heeft als doel met Barney het meedoen aan de wereldbekerwedstrijden voor het nieuwe seizoen met, hopelijk, plaatsing voor de finale in Las Vegas 2020.

‘Hij voelde niet anders dan vijf jaar geleden’

In Keysoe won Carl Hester met Nip Tuck zowel de Grand Prix als de kür. In de Grand Prix scoorde het paar 74.457%, in de kür werd het percentage 78.725%. Hester: “Hij voelde zich niet anders dan vijf jaar geleden. Ik kan gewoon op stappen en van hem genieten. Ik had wel een paar foutjes, maar dat kwam omdat hij een beetje opgewonden was.”

Dahl debuteert met Fidelio van het Bloemenhof

Achter Hester werd Charlotte Dujardin twee keer tweede met de twaalfjarige Trakehner Erlentanz (v. Latimer) die ze tijdelijk rijdt voor Sonor Murray-Brown. Anders Dahl maakte zijn internationale Grand Prix debuut op de in België gefokte Fidelio van het Bloemenhof (v. Fidertanz) van zijn vrouw Fiona Bigwood. Het paar werd twee keer derde.

Lichte Tour voor Charlotte Dujardin

In de Lichte Tour was Charlotte Dujardin oppermachtig met de Vivaldi-dochter Mount St John VIP. Met de achtjarige Oldenburger merrie, die internationaal debuteerde, won Dujardin alle drie de rubrieken.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Eurodressage/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook