Ga naar hoofdinhoud

Dubbele winst voor Florentine Rootveld

Foto De Paardenkrant Florentine Rootveld en Up Seven

Mark van de Donk en Artistic (v. Samba Hit I), maakten afgelopen zondag in Raalte een succesvol debuut in het ZZ-Zwaar. Van de Donk schreef in de ochtend beide proeven op zijn naam. In de Lichte Tour behaalde Florentine Rootveld met Up Seven de overwinning. 

Van de Donk was erg te spreken over het debuut. “Als we straks de punten voor de Lichte Tour hebben, wil ik eigenlijk meteen de overstap maken. Hoe meer werk Artistic krijgt, hoe leuker hij het vindt.” In de tweede proef moest Van de Donk zijn eerste positie delen met Marian Mantjes en de sterk bewegende Bulero’s Dream. In de middag kaapten Aimee Weise met Sportlife (v. Montecristo) en Thessa Bresser met Usher (v. Gribaldi) in het ZZ-Zwaar een oranje lint weg.

In de Prix St. Georges was jurylid Willemien Blanken niet helemaal tevreden over winnares Florentine Rootveld. Blanken: “Normaal gesproken kan ik met gemak zeventig procent aan deze combinatie kwijt. Maar vandaag vond ik de proef wat haastig.” De amazone legt uit dat ze juist heel tevreden was met haar proef in Raalte. “Ik was heel tevreden dat ze in deze baan, vol bloembakken geen één keer stopte. Dat is al winst op zich.”

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook